Groene stroom

Heeft u een professioneel advies nodig?

Groene stroom

Europa wil volop inzetten op hernieuwbare energie om tegen 2050 volledig klimaatneutraal te worden.

Hernieuwbare energie – ook wel duurzame energie of groene energie genoemd – is energie waarover de mens vrij kan beschikken en die het klimaat en de toekomstige generaties niet benadeelt. Veelgebruikte vormen van hernieuwbare energie zijn onder meer aardwarmte, zonne-energie en windenergie.

Zonne-energie kan gebruikt worden om via zonnepanelen elektriciteit mee op te wekken, ze zetten zonlicht om in elektriciteit. Daarnaast is het ook mogelijk om met zonnecollectoren en een zonneboiler sanitair water te verwarmen. Zonnepanelen bestaan uit verschillende zonnecellen die het daglicht opvangen en met behulp van een omvormer omzetten naar stroom. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnepaneel elektriciteit wat u snel zult merken aan een dalende energiefactuur – én u helpt mee om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen.

Als zonnepanelen gekoppeld zijn aan het elektriciteitsnet spreekt men van een net gekoppeld PV-systeem. Zo’n systeem wordt doorgaans gebruikt voor woningen en bedrijven. Overtollige elektriciteit die niet wordt gebruikt binnen het huis of het gebouw kan worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

Neem contact op

Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken om contact met mij op te nemen. *