Bij airconditioning denken we vanzelfsprekend aan koelen, maar wist u dat alle Daikin airconditioningsystemen ook kunnen verwarmen en zelfs zorgen voor een zuivere lucht in uw woning of kantoor?

Altijd een comfortabele temperatuur

Met een Daikin airco (lucht/lucht warmtepomp) wordt op zeer snelle wijze uw woning of kantoor verwarmd omdat de warmtepomp gebruik maakt van de hernieuwbare en oneindige energiebron lucht. Dit is aanzienlijk zuiniger én goedkoper dan verwarmen met gas (cv-ketel). Ideaal voor onder andere slaap- en werkkamers, waar gedurende een korte periode verwarming (of koeling) gewenst is. In de koudere maanden zorgt de airco voor een snelle opwarming tot de gewenste temperatuur, in de zomer geniet u van een comfortabele koele ruimte én heeft u hele jaar door de beste luchtkwaliteit in uw huis of kantoor. Met Daikin kiest u dus voor het beste binnenklimaat, 365 dagen per jaar. Bovendien zijn de Daikin airco’s per direct leverbaar!

In noordelijke landen zoals Zweden, die een lange en strenge koude periode moeten doorstaan, worden al jaren lucht/lucht warmtepompen gebruikt voor een effectieve en vlotte verwarming. De verwarmingswerking van lucht/lucht warmtepompen is het meest efficiënt, vooral in de overgangsperioden van herfst en lente. Vooral in ruimtes waar u veel tijd doorbrengt, kunnen airconditioningsystemen flexibel, selectief en nauwkeurig warmte genereren.

Hoe efficiënt is verwarming met airconditioning?

Lucht/lucht warmtepompen kunnen tot 6kWh warmte opwekken uit 1kWh elektriciteit. De energie die wordt gebruikt voor één kWh warmte is daardoor aanzienlijk lager in vergelijking met fossiele brandstoffen zoals olie of gas. Daikin split-airconditioners verwarmen zelfs bij lage buitentemperaturen tot -25 ℃.

  • Daikin Stylish tot -15 ℃
  • Daikin Emura tot -20 ℃
  • Daikin Perfera tot -20 ℃
  • Daikin Perfera koude regio tot -25 ℃

Advies en installatie

Wilt u meer weten over het efficiënt en betaalbaar koelen of verwarmen van uw ruimte? Neem dan gerust contact met ons op.